Praktiški kulinariniai patarimai tiesiai iš profesionalų virtuvės

2019-10-01 18:00:30
Praktiški kulinariniai patarimai tiesiai iš profesionalų virtuvės

Visuomet yra labai gražu ir malonu stebėti, kaip maistą ruošia profesionalai – patyrę virtuvės šefai, savo sugebėjimus gludinę dešimtmečius. Tačiau tai tikrai nereiškia, kad mes taip pat negalėtume dalies jų kasdien naudojamų „triukų“ pasitelkti ir savo namų virtuvėje. Todėl skubame su jumis pasidalinti naudingais kulinariniais patarimais, kurie palengvins maisto ruošimą ir suteiks šiam procesui gerokai daugiau žavesio.

Pjaustydami ant lentelės, naudokite drėgną rankšluostį

Turbūt pakankamai dažnai pjaustydami įvairius maisto produktus, jūs susiduriate su slystančia pjaustymo lentele. Kartais tai gali vesti iš proto. Tačiau išspręsti šią „opią“ problemą galima labai lengvu būdu – po pjaustymo lentele padedant drėgną rankšluostį arba virtuvinį popierių.

Supjaustytus maisto produktus nuo lentos nubraukite su konditeriniu grandikliu

Savo virtuvėje po ranka visuomet turėkite konditerinį grandiklį (arba tešlos grandiklį). Tai yra kur kas geresnė priemonė supjaustytų maisto produktų „perkėlimui“ į kitą indą, puodą ar keptuvę, nei peilio naudojimas. Tam naudodami peilį, jūs pagreitinate jo atšipimą ir taip pat galite lengviau sugadinti pjaustymo lentelę.

Į pomidorų padažą įdėkite valgomosios sodos

Jei nenorite įberti cukraus į savo naudojamą klasikinį itališką marinara pomidorų padažą, tačiau pomidorai jums yra pernelyg rūgštūs, galite įberti šiek tiek valgomosios sodos. Paprasčiausiai įberkite 1/4-1/2 arbatinio šaukštelio valgomosios sodos į puodą ir pavirkite keletą minučių. Tuomet jūsų pomidorų padažas bus tinkamo skonio ir galės būti pilamas ant gaminamų gardžių makaronų.

Leiskite mėsai „pailsėti“

Labai svarbu prieš pradedant pjaustyti mėsą, leisti jai pastovėti. Kuo ilgiau ji „ilsėsis“, tuo geriau. Priešingu atveju mėsos sultys išbėgs ant pjaustymo lentos, vietoje to, kad liktų mėsoje (juk mėsos sultys yra toks svarbus veiksnys, kai mus domina skanūs receptai iš mėsos!).

Į kiaušinienę įpilkite grietinėlės

Grietinėlė kiaušinienei suteiks daugiau „minkštumo“ ir vientisumo. Be to, ji gerokai ilgiau išliks tinkamos konsistencijos („kreminė“), jei pagaminus kiaušinienę, jūs nepulsite jos iš karto valgyti ir toliau ruošite papildomus patiekalus. Į kiaušinienę, pagamintą iš dešimties kiaušinių, galite įpilti apytiksliai 1/4 puodelio grietinėlės. Tai padarykite iš karto po to, kai iškeptą kiaušinienę patrauksite nuo ugnies.

Pagaliau investuokite į labai gerus peilius

Peiliai yra vienos iš pačių svarbiausių priemonių maisto gaminimo procese, todėl labai svarbu naudoti tik kokybiškus peilius, kurie tarnautų daugybę metų. Jūsų virtuvėje privalo būti šefo peilis, skutimo peilis, duonos peilis ir iškaulinimo peilis. Ir atminkite – niekuomet peilių nedėkite į savo indaplovę!

Peiliai visuomet turi būti aštrūs

Kokybiškai pagaląsti peiliai maisto produktų pjaustymą ir jų kapojimą paverčia kur kas paprastesniu, sklandesniu, greitesniu bei neabejotinai malonesniu procesu. Be to, su gerai pagaląstu peiliu tikimybė įsipjauti yra gerokai mažesnė nei naudojant atšipusį virtuvinį peilį.

Pakankamai dėmesio skirkite pasiruošimui

Norint, kad maisto gaminimo procesas būtų malonesnis, paprasčiausiai daugiau dėmesio skirkite pasiruošimui. Pirmiausia paruoškite visus pasirinktam patiekalui pagaminti reikalingus ingredientus. Tokiu atveju jums nereikės blaškytis pradėjus kepimo ir virimo procesus. Be to, jums nereikės pradėti paskubomis pjaustyti svogūno, žinant, kad jis keptuvėje turėjo čirškėti dar prieš penketą minučių!

Prieš gamindami mėsą, ją pilnai išdžiovinkite

Jei jūsų gaminama mėsa mus pilnai išdžiovinta (t.y. nebus šlapia), ji kur kas greičiau paruduos, o gaminant paukštieną – greičiau apskrus.

Pakepinkite riešutus ir prieskonius

Nors iš pirmo žvilgsnio tai jums gali atrodyti nebūtina, iš tikrųjų toks sprendimas padeda „išleisti“ eterinius aliejus, kurie suteikia patiekalui ypatingą skonį ir kvapą.

Parengta pagal Worldrecipes informaciją.

SOLVIT - pagalba užsienio Lietuviams NEMOKAMAI!

Mes FaceBook'e: